Kerstliedjes van nu

Naast een schat aan (waardevolle !) traditionele kerstliederen bestaan er weinig nieuwe Nederlandstalige liedjes aangepast aan kinderen en jeugd.

Met de kerstdagen in aantocht zoeken nochtans heel wat kinderkoor-dirigenten en onderwijsmensen naar leuke originele kerstliederen om met hun kinderen van de basisschool te zingen en zo helemaal in de sfeer van kerstmis te komen met hun klas of jeugdgroep.

Voor die mensen hebben we in onze koorbibliotheek wat leuke suggesties dit jaar.
Je kan de liedjes van je keuze stuk per stuk downloaden en met het inoefenen beginnen … van zodra de Sint is langs geweest ;-)

We wijzen graag op een aantal interessante bundels met telkens 5 nieuwe kerstliederen van hedendaagse componisten :

In de bundel ‘Wereldwijde Wensen’ schreven Erika Budai, Jan Couck, Thomas De Baets, Marc Van den Broeck en Geert Van der Straeten elk een eigen kerstlied met pianobegeleiding. Titels zijn : Wereldwijde WensenIk hou van kerstmisSter - Het sneeuwt zo zachtZwart Schaap.

 

De vervolgbundel is ‘Droom ervan‘ met werk van Gwendolyn Sommereyns, Patricia Duarte, Jan Van der Roost, Martin Slootmaekers, en Jean-Paul Byloo. De 6 liedjes verschillen naar inhoud, arrangement en moeilijkheidsgraad. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen : ze zingen allemaal even vlot. Er zijn wiegeliedjes, jazzy  nummertjes en typische kerstmelodieën. Doelpubliek is de 2de en 3de graad basisonderwijs. Bovendien zijn ‘Christmas Song‘ en de canon  ‘Little Jezus in the Manger, sleep‘ een leuk aanknopingspunt om de leerlingen de eerste Engelse woorden bij te brengen.

ZING OVER KERST IN CANON.
Download GRATIS de bladmuziek van ‘Little Jezus in the Manger, sleep’

Of zing met je koor ‘Over kerstpakjes’ van Thomas De Baets.
Kan je het zo liefelijk laten klinken als deze groep ?

Zin om nog wat verder te grasduinen naar geschikt kerstmateriaal voor je groep ?
Ga naar onze koorbibliotheek, kies optie jeugdkoor en typ als trefwoord ‘Kerstmis’ of ‘Christmas’.

De kerstperiode mag beginnen. Jullie zijn er klaar voor.
Veel plezier
de koormuziekredactie.

This entry was posted in Koormuziek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.