Kunst boven water

“Kunst boven water, iedereen is creatief
Je moet het uitproberen, anders weet je ‘t heel’maal niet” (uit het refrein)

Op zaterdag 22 februari 2014 organiseren de Academies van het Deeltijds Kunstonderwijs in Vlaanderen een spectaculaire creatieve dag! Alle Academies zetten hun deuren wagenwijd open voor het grote publiek en zullen hen verrassen met optredens, workshops, concerten, tentoonstellingen,…
Dit jaar staat alles in het teken van ‘Kunst boven water’.

Voor deze dag schreef Koen Dejonghe het officiële DKO lied 2014, op een tekst van Karl De Maeyer.

Koen Dejonghe nam zijn eigen DKO-lied op met het koor Gynaika. In de bijhorende videoclip dollen de meisjes van het koor wat rond in een Muziek- en Kunstacademie. Het leuke resultaat ziet u hier:

Alle Muziek- en Kunstacademieën worden nu uitgedaagd om zelf een eigen productie van dit DKO-lied creatief in elkaar te steken. De resulterende filmpjes worden gepost op de website van de Dag van het DKO en dingen mee naar 2 prijzen : die van de meest creatieve en/of die van de beste uitvoering.

In een korte reportage van TV Oost geeft Koen Dejonghe zelf wat meer uitleg bij het initiatief en praat over de creatie van dit filmpje.  Bekijk de reportage hier.

Wedstrijdreglement, promotiemateriaal, bladmuziek en audiosamples, projectfiches en meer vind je op de website van de Dag van het DKO. Maar je kan de verschillende arrangementen voor koor ook gratis downloaden van onze koormuziekbibliotheek.

We houden jullie zeker op de hoogte van de resultaten.
Alvast veel plezier op 22 februari.

De koormuziekredactie

 

This entry was posted in zonder categorie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.